Vill du låna pengar utan UC med BankID?

Låna-pengar-utan-UC-med-BankID

Många är intresserade av att låna pengar utan UC med BankID, alltså att få ett lån utan att behöva ta en kreditupplysning. Det finns flera anledningar till att man kan vilja detta. En del befinner sig kanske i en svår ekonomisk sits och behöver låna pengar utan inkomst.

Om en kreditupplysning görs och du inte har någon inkomst, kommer du förmodligen inte kunna låna pengar.

Därför väljer många att ta sms-lån utan kreditprövning istället.

Företagen bakom smslån och andra typer av snabblån gör sällan en kreditupplysning. Du får istället betala en lite högre ränta på lånet. Detta kan såklart vara värt de extra pengarna, om du snabbt behöver ett lån.

Att låna pengar utan UC kontroll

låna-pengar-utan-uc-kontroll

Det kan också vara så att man vill låna pengar utan UC kontroll för att man inte vill påverka kreditvärdigheten negativt. Det är så att om man söker lån hos väldigt många olika långivare, som alla gör kreditupplysningar, så kan detta ge en dålig kreditvärdighet.

Den största anledningen till varför människor vill låna utan UC är förmodligen att man har en eller flera betalningsanmärkningar eller till och med skulder hos Kronofogden.

Att då exempelvis ta ett smslån utan UC kan vara ett sätt att slippa ta en kreditupplysning på.

När en person ansöker om ett lån av något slag så görs det i princip alltid en kreditupplysning på den som söker lånet.

Företagen vill göra detta för att vara säkra på att du är kreditvärdig och inte har en massa skulder.

Har du sökt många lån, så kommer detta som tidigare nämnt påverka din kreditvärdighet.

Flera ansökningar kan få dig att se desperat ut

Flera ansökningar för att få ett lån kan lätt framstå som att du är i en desperat jakt på flera lån samtidigt. Detta gör faktiskt att dina chanser blir mindre när det gäller att få ett lån. Vi förstår att detta kan låta väldigt motsägelsefullt, att dina chanser att få lån minskar ju fler du söker, men så fungerar det alltså.

Just nu rekommenderar vi denna långivare

 


Kan man låna utan UC?

låna-utan-uc

Du kan som sagt få låna pengar utan UC. Däremot så kan det vara så att en kreditupplysning görs hos ett annat upplysningsföretag. Det är faktiskt så att banker och andra lånegivare, enligt lag måste göra en kreditupplysning vid exempel, en låneansökan, innan de kan låna ut pengar till dig. Denna lag finns till för både långivaren, samt att du som lånar ej ska kunna dra på dig skulder som du inte klarar av att betala tillbaka.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Låna-pengar-med-betalningsanmärkning

Däremot finns det ingen lag som hindrar långivare från att ta ett lån med betalningsanmärkningar, eller obetalda skulder.

Det finns istället väldigt många långivare som godtar detta, men för att de tar en högre risk, tar de även en något högre ränta på lånen. Det är alltså inte omöjligt att få ta lån även om du har betalningsanmärkningar.

Manuel bedömning

Företagen som lånar ut pengar kan även göra en manuell bedömning av din ekonomi, genom att se till hur den ser ut i nuläget, men även hur det sett ut tidigare. Om du saknar anställning eller har låg inkomst för stunden, men annars har en god ekonomi, finns det fortfarande goda möjligheter att du kan få ta ett lån. Detta gäller även om du inte haft inkomst sedan tidigare, men idag har det.

Snabblån, enda sättet att låna utan UC

Observera att du bara kan få låna pengar utan UC genom att ta ett snabblån. Andra typer av lån kommer garanterat se till att en kreditupplysning görs. Taket för snabblån är oftast 10 000 kr, men det finns även långivare som lånar ut högre belopp.

SMS-Lån

Sms-lån räknas alltid som en typ av snabblån och kräver alltså inte en kreditupplysning via UC.

Sms-lån tar du enkelt genom att skicka in en online-ansökan som du snabbt får svar på.

Att låna pengar utan ett UC kommer dock med vissa begränsningar. Du kan lätt få ta ett sms-lån utan UC, men det är det enda typ av lån som erbjuder denna möjlighet.

När du tar ett sms-lån innebär det i princip alltid en högre räntekostnad än t.ex blancolån gör. Om du känner att du behöver låna ett större belopp är det dumt att ta en massa sms-lån. då rekommenderar vi istället att du kikar över de lån vi rekommenderar nedan.

Låna pengar snabbt och enkelt, men med ansvar

Vad du än gör, försök inte att låna massor av pengar om du har dålig ekonomi och massor av skulder. Det kan kännas som en smart lösning i stunden, men det kommer garanterat att förvärra problemen med tiden. Om du inte betalar av dina skulder, kommer de bara att läggas på hög, och till slut kommer alltid problemen. Skulder blir lätt högre och högre med tanke på att långivare och banker tar ut ränta, dröjsmålavgifter och annat, vilket gör att en liten skuld snabbt blir större.

Om det är så att du samlat på dig en massa skulder. så rekommenderar vi dig att  du tar tag i problemet och försöker att sanera dina skulder innan du lånar mer pengar. Konsumentverket har väldigt bra läsning när det kommer till detta.

Lån med svag kreditvärdighet

Du kan alltid kolla din egen kreditvärdighet online. Detta är ett smart sätt för att ta reda på vilken status du har i långivarnas ögon.

När du väl kollat din kreditvärdighet, har du lite bättre koll på vilka du kan söka lån hos, och vilka du kanske bör undvika. Om det är så att du har en låg kreditvärdighet, är det till exempel en väldigt liten del storbanker som kommer att ge dig ett lån. Det finns däremot en stor del andra långivare som kan tänka sig att låna ut pengar till dig.

Kom bara ihåg att din kreditvärdighet sjunker, ju fler kreditupplysningar som tas på dig. Det är en annan anledning till att det kan vara bra att veta din kreditvärdighet redan innan du ansöker om ett lån.

Hur mycket får jag låna baserat på inkomst?

Så, det är dags för dig att söka ett lån? Om du är osäker på vilka långivare som kommer att kunna ge dig lån rekommenderar vi att du tar en titt på denna sida. Där har vi samlat alla de långivare som vi rekommenderar och vi tror kan hjälpa dig att få ett lån.

Kolla först igenom de olika långivarna. Skippa att skicka in till alla, eftersom fler ansökningar är lika med fler kreditupplysningar som görs på dig.

Vi har i länken ovan försökt att samla de tjänster som har tillgång till flera långivare, och som därför endast tar en kreditupplysning på dig. Resultatet blir att du får svar från upp till 15 olika långivare, med endast en kreditupplysning. Supersmart tycker vi på Snabbtlån.se

Nu sammanfattar vi det hela

Så, det har blivit ett långt inlägg, och vi hoppas att du har blivit lite klokare efter all läsning. Men här kommer ändå en snabb sammanfattning på det vi har gått igenom ovan.

Först lite stödord när det gäller lån

  • Kreditupplysning = Tas alltid på högre lånesummor, annars betalar du istället högre ränta.
  • UC = Upplysningscentralen, den största aktör som sköter kreditupplysningar.
  • Kreditvärdighet = Din “rankning” då det kommer till att få ta lån eller inte.

Om det är så att du tänker ta ett lån, görs oftast en kreditupplysning på dig, det behöver inte gå via UC.

Största delen av alla kreditupplysningar görs via Upplysningscentralen. Många ser UC som en synonym på kreditupplysning, men det är förmodligen bara för att de är den största aktören på marknaden.

Om du tänker ta ett snabblån, så kan det komma att göras en kreditupplysningen på dig. Ibland görs det via UC, medan det andra gånger sker via andra kreditupplysningsföretag. Största skillnaden är att om det görs via UC, kommer det att sparas i framtiden, vilket det inte gör via de andra aktörerna.

Varför kreditupplysning?

Jo, men det var ju så att långivare och banker inte gärna lånar ut pengar innan de vet om du är kreditvärdig eller inte. Du kan få lån utan att kreditupplysning görs, men då kommer du att måsta betala ett högre räntebelopp istället. Det är så långivarna kvittar den stora risken de tar för att de ej gör en kreditupplysning på dig.

Använd tjänster istället för att låna direkt

Om du vill ha största chansen att få ett lån, bör du istället för att söka lån på flera ställen, använda dig av smarta tjänster som samlar flera långivare under ett och samma ställe. Då kan du dessutom klara dig med endast en kreditupplysning istället för flera. Om du vill få reda på din kreditvärdighet kan du kika på Kreddy.se alternativt göra en beställning hos UC för en mindre summa. Denna kreditupplysning syns inte för andra.

Storbankerna ställer allt som oftast mycket högre krav på sina låntagare än vad de privata kreditföretagen gör. Använd därför dessa om du är tveksam eller vet om att din kreditvärdighet inte är den högsta möjliga.